Saltimbocca
vr 10/05
deel op
Ga direct naar de volgende sectieGa direct naar de vorige sectie
Gerecht: Saltimbocca
Benodigdheden: cocktailprikkers, rasp, ovenschaal, folie
Ingrediënten:
4 kalfslapjes (extra dun geslagen)
4 plakjes rauwe ham
enkele blaadjes verse salie
enkele eetlepels bloem
boter
1 dl witte wijn
olijfolie
verse truffel
2 à 3 el truffelsap
500 g bloemige aardappelen
enkele takjes rozemarijn
6 teentjes look
peper & zout
olijfolie
2 rode uien
1 citroen (voor de zeste)
1 appelsien (voor de zeste)
Recept:
- Breng een pot water aan de kook.
- Snipper de rode ui fijn. Pel en plet de look. Meng de ui en de look met de olijfolie, rozemarijn, zeste van citroen en appelsien, peper en zout.
- Snijd de aardappelen in partjes en kook ze 6 à 7 minuten. Giet ze af en haal ze door de kruidenmengeling. Doe de aardappelen in een ovenschaal, bedek ze met folie en laat 20 minuten rusten. Verwarm de oven voor tot 180 °C en rooster de aardappelen daarna 1 uur. Schep ze af en toe om.
- Kruid ondertussen de kalfslapjes met peper en zout.
- Bedek elk kalfslapje met een plak rauwe ham en een blaadje salie. Maak ze vast met prikker.
- Doe wat bloem in een schaal en haal de kalfslapjes door de bloem.
- Verhit boter en olijfolie in een pan en bak de kalfslapjes aan.
- Blus met witte wijn en laat even inkoken. Haal de kalfslapjes daarna uit de pan en hou ze apart.
- Smelt in dezelfde pan een klont boter en leg de salie erin. Voeg het truffelsap toe en roer even door.
- Lepel wat saus over een kalfslapje en serveer met versgeraspte truffel en geroosterde aardappelen.
Recept: Giancarlo Angeletti