Rigatoni Amatriciana
do 30/05
deel op
Ga direct naar de volgende sectieGa direct naar de vorige sectie
Gerecht: Rigatoni Amatriciana
Benodigdheden: vijzel, rasp
Ingrediƫnten:
400 g rigatoni
150 g guanciale
peperbolletjes
1,5 blik gepelde tomaten
75 g pecorino
chiliflakes
Recept:
- Rooster de peperkorrels kort en maal ze daarna fijn in een vijzel.
- Breng een pot gezouten water aan de kook.
- Snijd de guanciale in blokjes en bak ze krokant en bruin in een droge pan op een zacht vuur. Hou de gebakken spekjes even apart in een kom.
- Laat het vet van de guanciale in de pan en gebruik de pan vervolgens opnieuw voor de saus. Bak eerst de chiliflakes kort. Knijp de gepelde tomaten uit, voeg ze toe en en laat de saus inkoken.
- Kook de pasta net niet al dente. Giet af en laat nog even verder garen in de tomatensaus.
- Rasp ondertussen de pecorino fijn.
- Breng de tomatensaus en pasta op smaak met de geroosterde peper. Haal de pan van het vuur en roer de pecorino erdoor.
Recept: Giancarlo Angeletti