Passatelli in brodo
do 30/05
deel op
Ga direct naar de volgende sectieGa direct naar de vorige sectie
Gerecht: Passatelli in brodo
Benodigdheden: aardappelpers, keukenmachine met deeghaak
Ingrediƫnten:
groentebouillon:
4 wortelen
4 preistengels
4 uien
6 selderstengels
4 teentjes look
100 g gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
15 peperbollen
8 kruidnagels
5 steranijs
tijm, laurier, rozemarijn
1 el chiliflakes
3 liter water
passatelli:
4 eieren
200 g paneermeel
200 g parmezaan
nootmuskaat
citroenzeste
Recept:
- Schil de ui, prei, wortel en selder en hak de groenten grof. Pel de look. Stoof alles aan in een grote pot. Voeg alle kruiden toe.
- Zet de groenten onder water en laat minstens 2 uur zachtjes garen. Zeef de bouillon en hou ze warm op het vuur.
- Meng het paneermeel met de eidooiers, de nootmuskaat, de parmezaan en citroenzeste en kneed tot een egaal deeg. Laat 20 minuten rusten.
- Haal het deeg door een aardappelpers en snijd de slierten in stukjes van 3 cm lang.
- Kook de passatelli in 2 minuten in de bouillon. Serveer met geraspte parmezaan.
Recept: Giancarlo Angeletti