Gefrituurde lamskoteletjes
vr 10/05
deel op
Ga direct naar de volgende sectieGa direct naar de vorige sectie
Gerecht: Gefrituurde lamskoteletjes
Benodigdheden: friteuse, blender, rasp
Ingrediënten:
4 lamskoteletjes
50 g paneermeel
1 ei
50 g bloem
1 citroen (voor de zeste en het sap)
gedroogde kruiden (tijm, salie, rozemarijn)
frituurolie
enkele takjes peterselie
2 teentjes look
olijfolie
1 eetlepels kappers
enkele takjes munt
enkele takjes oregano
1 rode chilipeper
3 ansjovisfilets
Recept:
- Verwarm de friteuse voor tot 180 °C.
- Kruid de lamskoteletjes met peper en zout aan beide kanten.
- Tip: Je kan het vlees ook een nacht laten marineren in een mengsel van olijfolie, look, peper, zout, gedroogde oregano en salie.
- Doe voor de salsa verde de verse peterselie, verse oregano, verse munt, look, kappertjes, ansjovis en chilipeper in de blender. Voeg de olijfolie en het citroensap toe en mix alles fijn. Schep de salsa in een kommetje en hou even apart.
- Meng het paneermeel met de gedroogde kruiden, een snuif zout en de citroenzeste in een kom. Doe in een tweede kom de bloem en kluts in een derde kom het ei.
- Paneer de koteletjes door ze eerst door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door het paneermeel te halen.
- Bak de koteletjes enkele minuten in de friteuse. Serveer met de salsa verde.
Recept: Giancarlo Angeletti