Frittelle
ma 13/05
deel op
Ga direct naar de volgende sectieGa direct naar de vorige sectie
Gerecht: Frittelle
Benodigdheden: friteuse, keukenpapier
Ingrediënten:
250 g bloem
7 g verse gist
3 dl lauw water
een snuif zout
150 g salami
1 verse chilipeper
2 g romanesco broccoli
150 g emmentaler
10 zongedroogde tomaten
Recept:
- Verwarm de friteuse voor tot 180 °C.
- Meng het lauwe water met de bloem en de gist tot een lopend beslag. Voeg een snuif zout toe. Laat het beslag 2 uur rusten op kamertemperatuur.
- Snijd de salami, broccoli en emmentaler in hapklare porties. Meng ze samen met de chilipepers en zongedroogde tomaten door het beslag.
- Frituur de ingrediënten goudbruin en krokant. Tip: leg niet alles meteen in het mandje van de friteuse, maar werk portie per portie. Laat de gefrituurde hapjes nog even uitlekken op keukenpapier en serveer.
Recept: Giancarlo Angeletti