Crostino met salsiccia, stracchino en radicchio
vr 03/05/24
deel op
Volgende sectieVorige sectie
Gerecht: Crostino met salsiccia, stracchino en radicchio
Benodigdheden: een fijne rasp
Ingrediënten:
enkele sneden brood (1 cm dik)
2 salsiccia
pakje stracchino van 100gr
1 appelsien (voor de zeste)
2 a 3 takjes rozemarijn
1 radicchio
olijfolie
peper
1 a 2 eetlepels gezouten kappers
1 citroen (voor de zeste)
Recept:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Knijp de salsiccia uit in een kom. Schep de stracchino erbij.
- Rasp fijne zeste van de appelsien en voeg toe, samen met de fijngehakte rozemarijn. Meng alles onder elkaar.
- Verdeel de mengeling over de sneden brood en schuif de crostino 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak ondertussen de salade. Snipper de radicchio fijn. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
- Rasp de citroenzeste erbij en voeg de kappers toe. Meng de salade.
- Haal de warme crostino uit de oven en werk af met wat salade on top.
Recept: Giancarlo Angeletti