Carciofo alla giudia
vr 17/05
deel op
Ga direct naar de volgende sectieGa direct naar de vorige sectie
Gerecht: Carciofo alla giudia
Benodigdheden: friteuse, gebogen mesje
Ingrediënten:
4 grote artisjokken
2 citroenen
frituurolie
50 g pecorino
fleur de sel
truffelhoning
Recept:
- Verwarm de friteuse voor tot 140 °C.
- Maak de artisjokken schoon: verwijder de buitenste bladeren, snijd het uiterste deel van de steel weg en schil de steel. Verwijder het bovenste deel en het hart van de artisjok. Leg ze in citroenwater zodat ze niet verkleuren.
- Bak de artisjokken 15 à 20 minuten in de friteuse op 140 °C.
TIP: Laat de artisjokken eerst uitlekken of dep ze droog.
- Rasp de pecorino ondertussen.
- Laat de artisjokken 10 minuten ondersteboven uitlekken. Verhoog de temperatuur van de friteuse tot 180 °C.
- Frituur de artisjokken 2 minuten op hogere temperatuur. Serveer met wat fleur de sel, geraspte pecorino en truffelhoning.
Recept: Giancarlo Angeletti