Cantuccini
do 30/05
deel op
Ga direct naar de volgende sectieGa direct naar de vorige sectie
Gerecht: Cantuccini
Benodigdheden: keukenmachine met klopper en deeghaak, keukenborsteltje, bakpapier
Ingrediënten:
2 eieren
1 eidooier
130 g amandelen
120 g kristalsuiker
5 g bakpoeder
zeste van 1 appelsien en 1 citroen
250 g 00-bloem
100 g pure chocoladevlokken
50 g gesmolten boter
snuifje zout
serveertip: vin santo
Recept:
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Klop de eieren en de suiker los in de keukenmachine.
- Smelt de boter en voeg de boter samen met de 00-bloem, het bakpoeder en het zout toe aan de ei-suikermengsel.
- Rasp de zeste van de appelsien en de citroen erbij en laat de machine draaien tot je een stevig deeg hebt.
- Voeg de amandelen en de chocoladevlokken toe. Meng het deeg zodat alles mooi verdeeld is.
- Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Rol het deeg 2 cm dik uit en leg het op een met bakpapier beklede ovenplaat.
- Strijk het koekjesdeeg in met eigeel. Strooi er wat kristalsuiker over. Bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de ovenplaat onmiddellijk uit de oven en snijd het gebakken deeg in reepjes van 2 cm.
- Leg de koekjes op hun zijkant en bak ze nog 3 à 4 minuten in de oven. Herhaal voor de andere kant.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Serveer de cantuccini met een glas vin santo.
Recept: Giancarlo Angeletti