Menu William
di 17/09
deel op
VOORGERECHT
Boevie’s skinny dip chunky dunky - Scottish eggs en dipsausje (veggie: kikkererwtenpasta)
& homemade curry boter en naan
INGREDIËNTEN
- Naan met curryboter
- 40% room
- Currykruiden
- Indisch chilipoeder
- Vadouvan
- Peper
- Zout
- Dikke yoghurt
- Bloem
- Droge gist
- Scottish eggs
- Kwarteleitjes
- Bloem
- Eieren
- Panko
- Gehakt
- Zwarte beuling
- Frituurolie
- Kikkererwten
- Ketchup
- Griekse yoghurt
- Bieslookolie
BEREIDING
curryboter
1. Doe de room in de kom van de keukenrobot en laat even draaien.
2. Voeg vervolgens de vadouvan (+ eventueel extra curry kruiden), chilipoeder, peper
en zout toe.
3. Laat de keukenrobot draaien tot het 1 opgeklopt geheel is.
4. Vervolgens kneed je het geheel helemaal droog.
5. Plaats de boter in een kommetje en serveer of bewaar koel.
Naan
1. Meng het warme water met de gist en 1 theelepel suiker in een kommetje. Laat het 5
minuten staan tot het begint te schuimen.
2. Doe de bloem in een grote kom of keukenmachine met deeghaak. Voeg het
gistmengsel, Griekse yoghurt, 1 eetlepel olie en het zout toe. Kneed het geheel
ongeveer 10 minuten tot een stevig en zacht deeg.
3. Vet een kom in met een beetje olie, maak een bal van het deeg en leg deze in de
kom. Draai de bal om zodat beide kanten bedekt zijn met olie. Dek af met een
vochtige theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen, tot het in volume verdubbeld is.
4. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm hiervan balletjes. Druk elk balletje plat
tot een rond broodje van 15-18 cm in diameter.
5. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan. Bak de naan één voor één, draai ze
om wanneer de bovenkant begint te bollen en bak beide kanten goudbruin.
6. Serveer met de verse curryboter en geniet!
Scottish eggs
1. Verwarm een pot water op het vuur en laat het water koken.
2. Laat de kwarteleitjes 2,5 minuut koken.
3. Giet ze daarna voorzichtig af en leg ze in een kom met ijswater en laat ze afkoelen.
4. Meng het gehakt en de beuling door elkaar en kruid af.
5. Pel de kwarteleitjes.
6. Niet verplicht: maak een veggie variant met kikkererwten:
7. Mix kikkererwten, bieslookolie, Griekse yoghurt en kruid af met lookpoeder,
paprikapoeder, cayenne, chipotle, peper en zout.
8. Neem 2 vellen bakpapier en wals het vleesmengsel hier tussen plat.
9. Rol vervolgens elk eitje in een omhulsel van vlees of kikkererwtenpasta.
10. Paneer de balletjes en frituur deze tot een krokante korst.
11. Presenteer op een bord en laat het smaken!
HOOFDGERECHT
Spaghetti no regretti - Pasta pomodoro met coeur de boeuf en burrata
INGREDIËNTEN
- Cappellini
- Coeur de boeuf tomaten
- Tussenmaat tomaten
- Zongedroogde tomaten
- Grote gepelde tomaten in blik
- Burrata
- Verse Basilicum
- Look
BEREIDING
1. Breng een grote pot met water stevig aan de kook.
2. Snijd alle tomaten in kleine stukjes.
3. Verwarm een grote pan met olijfolie.
4. Voeg de look, de zongedroogde tomaten en de tussenmaat tomaten toe.
5. Na enkele minuten voeg je ook het tomatenconcentraat toe.
6. Weer na enkele minuten voeg je de gepelde tomaten toe.
7. Roer eventueel de stengels van de tomaten door de saus heen.
8. Laat het geheel lang pruttelen om de smaken goed tot zijn recht te laten komen.
9. Breng een pot met water aan de kook en kook vervolgens de pasta 3 minuten.
10. Snijd de Coeur du Boeuf tomaten.
11. Giet de pasta af en voeg de saus eraan toe en meng deze.
12. Leg de Coeur du Boeufs p.p. in een diep bord en presenteer de pasta hierover.
13. Voeg de burrata hier aan toe en snijd deze open.
14. Werk af met wat extra peper en zout en besprenkel met bieslookolie.
15. Doe aan goede drank pairing en geniet ervan!
DESSERT
I’m a crepe, I’m a weird dough - Crêpes suzettes met pompelmoes en kumquats
INGREDIËNTEN
- Kumquats
- Pompelmoes
- Sinaasappelsap
- Suiker
- Pannenkoekenmix
- Grand marnier
- Limoen
BEREIDING
1. Klop de eieren los in een kom en meng de melk erdoor.
2. Zeef de bloem boven de kom en voeg de vanillesuiker en een snufje zout toe.
3. Smelt de boter en meng deze door het beslag.
4. Snijd de kumquats en pompelmoes in schijfjes.
5. Verhit een pan op het vuur en smelt boter.
6. Smeer de pan in met een halve aardappel.
7. Bak de pannenkoeken.
8. Voeg in een kleine pot water, suiker en de kumquats toe en breng deze aan de kook.
9. Flambeer naar wensen.
10. Presenteer 2 pannenkoeken als halve maantjes. Dresseer met de kumquat saus en
pompelmoes.
11. Eet smakelijk!