Menu Titus
di 17/09
deel op
Ga direct naar de volgende sectie
Ga direct naar de vorige sectie
VOORGERECHT
Catch of the day
INGREDIËNTEN
- Makreel (1 pp)
- 2 Limoenen
- Koriander
- 1 Chilli
- 1 Rode ui
- Venkelzaad
- Radijsjes (fijngehakt)
- Venkel (fijngehakt)
- 2 Avocado’s
BEREIDING
- Maak eerst de saus. Voeg het limoensap, chilli, gehakte rode ui, radijsjes, venkel en
venkelzaad samen. (Hoeveelheden aanpassen naargelang eigen smaak) - Maak de avocadocrème: Plet de avocado’s, voeg peper zout en limoensap toe. Klop
het verder los met de garde. Zet het in de frigo. - Snij de makreel in grove blokjes. Meng het onder de saus en presenteer het samen
met de avocadocrème.
HOOFDGERECHT
Gevlinderde kip uit de houtoven
INGREDIËNTEN
- Volledige kip
- Boter
- Gember (1 duim breed) (Geraspt/ fijngehakt)
- Peper
- Zout
- Look (fijngehakt)
- Citroen
- Chilli (fijngehakt)
- Dragon (fijngehakt)
- Butternut
- Tijm
- Rozemarijn
- Olijfolie
- Parmezaanse kaas
- Venkel
- Sinaasappel
- Mirin
- Kalamata olijven
BEREIDING
- Maak de boter: voeg bij de boter peper, zout, geraspte look, geraspte gember, chilli
en fijngesneden dragon toe. (Volg een beetje eigen smaak voor de hoeveelheden) - Begin met de kip. Snijd de ruggengraat uit de kip, druk deze plat.
- Smeer de boter onder het vel van de kip.
- Doe de kip in de houtoven voor ongeveer 45 minuten.
- Snijd de flespompoen in twee. Verwijder de zaadjes. In het putje waar de zaden
zaten gaat olijfolie, look, tijm en rozemarijn. - Steek het in de oven totdat het gaar is (moet er makkelijk in kunnen prikken met vork
- ongeveer een halfuur) - Maak de venkelsalade: snijd de venkel zeer fijn. Snijdt de sinaasappel a vif.
- Voeg deze samen en doe daar mirin, olijfolie, peper, zout en kalamata olijven bij.
- Haal de flespompoen uit de oven. Snijd één helft in blokken en werk af met peper,
zout en olijfolie. - Het andere deel verwerk je in de blender met wat boter, look, room, peper en
parmezaanse kaas tot een crème. - Haal de kip uit de oven, serveer alles samen.
DESSERT
Döner van ananas
INGREDIËNTEN
- Vanillesuiker (half zakje)
- Room
- Kokosroom
- Een volledige verse ananas
- Rum
- Bruine suiker
Chilli (fijngehakt)
BEREIDING- Snijd het vel van de ananas.
- Maak een marinade van bruine suiker, chilli en rum (Hoeveelheden aanpassen
naargelang eigen smaak). - Maak de kokosroom, voeg de room en kokosroom samen. Doe daar nog een half
zakje vanillesuiker bij. - Doe deze ananas op het spit en doe er regelmatig de marinade op.
- Na 30 minuten mag je het af het spit halen.
- Serveer het met de room en strooi er wat gekarameliseerde pinda’s op.