Maak eerst de saus. Voeg het limoensap, chilli, gehakte rode ui, radijsjes, venkel en venkelzaad samen. (Hoeveelheden aanpassen naargelang eigen smaak)
Maak de avocadocrème: Plet de avocado’s, voeg peper zout en limoensap toe. Klop het verder los met de garde. Zet het in de frigo.
Snij de makreel in grove blokjes. Meng het onder de saus en presenteer het samen met de avocadocrème.
HOOFDGERECHT
Gevlinderde kip uit de houtoven
INGREDIËNTEN
Volledige kip
Boter
Gember (1 duim breed) (Geraspt/ fijngehakt)
Peper
Zout
Look (fijngehakt)
Citroen
Chilli (fijngehakt)
Dragon (fijngehakt)
Butternut
Tijm
Rozemarijn
Olijfolie
Parmezaanse kaas
Venkel
Sinaasappel
Mirin
Kalamata olijven
BEREIDING
Maak de boter: voeg bij de boter peper, zout, geraspte look, geraspte gember, chilli en fijngesneden dragon toe. (Volg een beetje eigen smaak voor de hoeveelheden)
Begin met de kip. Snijd de ruggengraat uit de kip, druk deze plat.
Smeer de boter onder het vel van de kip.
Doe de kip in de houtoven voor ongeveer 45 minuten.
Snijd de flespompoen in twee. Verwijder de zaadjes. In het putje waar de zaden zaten gaat olijfolie, look, tijm en rozemarijn.
Steek het in de oven totdat het gaar is (moet er makkelijk in kunnen prikken met vork - ongeveer een halfuur)
Maak de venkelsalade: snijd de venkel zeer fijn. Snijdt de sinaasappel a vif.
Voeg deze samen en doe daar mirin, olijfolie, peper, zout en kalamata olijven bij.
Haal de flespompoen uit de oven. Snijd één helft in blokken en werk af met peper, zout en olijfolie.
Het andere deel verwerk je in de blender met wat boter, look, room, peper en parmezaanse kaas tot een crème.
Haal de kip uit de oven, serveer alles samen.
DESSERT
Döner van ananas
INGREDIËNTEN
Vanillesuiker (half zakje)
Room
Kokosroom
Een volledige verse ananas
Rum
Bruine suiker
Chilli (fijngehakt)
BEREIDING
Snijd het vel van de ananas.
Maak een marinade van bruine suiker, chilli en rum (Hoeveelheden aanpassen naargelang eigen smaak).
Maak de kokosroom, voeg de room en kokosroom samen. Doe daar nog een half zakje vanillesuiker bij.
Doe deze ananas op het spit en doe er regelmatig de marinade op.
Na 30 minuten mag je het af het spit halen.
Serveer het met de room en strooi er wat gekarameliseerde pinda’s op.