navigatie
Menu James
di 17/09
deel op
Ga direct naar de volgende sectie
Ga direct naar de volgende sectie
VOORGERECHT
Zelfgemaakte mini pizza
INGREDIËNTEN
Kant-en klaar pizzadeeg
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
1 courgette
Champions
Ajuinen
Gerookte kip
Scampi’s
1 blik ananas
Alle andere toppings naar keuze
BEREIDING
Verwarm de oven op 200°C voor.
Snijd alle gewenste toppings in fijne stukjes.
Leg de pizzabodems op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Bestrijk het midden van de bodems met tomatenpassata. Verdeel de door jou gekozen toppings erover.
Breng op smaak met peper, zout en gedroogde oregano. Strooi daarna de gemalen kaas erover en bedruppel met olijfolie.
Bak de pizza’s ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten en goudbruin is. (Geen oven: gebruik een pan met deksel.)
Haal de mini pizza’s uit de oven en garneer ze met een blad peterselie.
HOOFDGERECHT
Pasta Alla Norma
INGREDIËNTEN
Rigatoni
2 aubergines
1 ui, fijngesnipperd
3 teentjes look
400 gr Elvea cubes, uit blik
1 handje basilicum
1 snuifje gedroogde oregano
50 gr ricotta salata, geraspt
BEREIDING
Breng een grote pot met water stevig aan de kook.
Snijd aubergines in fijne stukken.
Voeg ze toe in de pot en laat ze goed koken, blancheer achteraf.
Giet de aubergines af, besprenkel met zout, dep af en zet opzij.
Snijd 1 ui, pers 2 teentjes look en verwijder de steeltjes van de basilucum.
Frituur de aubergines kort aan langs beide kanten.
Verhit een scheutje olijfolie in een pot op het vuur. Fruit er de ui en de look in aan.
Voeg de steeltjes van het basilicum eraan toe.
Verwijder de steeltjes en voeg de pot saus toe en kruid af met zout en peper.
Doe de pasta bij de saus en serveer met ricotta.
Werk af met een blaadje basilucum en besprenkel met oregano.
DESSERT
Tiramisu
INGREDIËNTEN
3 eieren
1 pak lange vingers
200 g mascarpone
30 g suiker
1 kopje sterke koffie
2 el Amaretto
3 el geschaafde chocolade
BEREIDING
Splits de eieren en doe het eiwit in een aparte kom.
Klop het eiwit stijf tot het stevige pieken vormt.
Meng het eigeel met de suiker tot een schuimig en lichtgeel geheel.
Roer de mascarpone door het eigeel-suikermengsel tot een glad mengsel ontstaat.
Voeg het opgeklopte eiwit toe aan het eigeel-mascarpone mengsel en roer voorzichtig door elkaar. Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.
Meng de afgekoelde koffie met de amaretto in een brede kom.
Neem een schaal en bedek de bodem met een laag van het ei/mascarpone mengsel.
Doop de lange vingers kort in het koffie/amaretto mengsel en leg ze in een enkele laag op het ei/mascarpone mengsel.
Strooi een dun laagje gezeefde cacaopoeder over de lange vingers.
Herhaal de lagen: eerst een laag ei/mascarpone mengsel, dan een laag gedoopte lange vingers, en weer cacao.
Eindig met een laag ei/mascarpone mengsel en strooi er als laatste een laagje cacaopoeder overheen.
Laat de tiramisu minimaal 4 uur, of een hele nacht, opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.
Ga direct naar de vorige sectie