Menu James
di 17/09
deel op
Ga direct naar de volgende sectieGa direct naar de vorige sectie
VOORGERECHT
Zelfgemaakte mini pizza
INGREDIËNTEN
- Kant-en klaar pizzadeeg
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 courgette
- Champions
- Ajuinen
- Gerookte kip
- Scampi’s
- 1 blik ananas
- Alle andere toppings naar keuze
BEREIDING
- Verwarm de oven op 200°C voor.
- Snijd alle gewenste toppings in fijne stukjes.
- Leg de pizzabodems op een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Bestrijk het midden van de bodems met tomatenpassata. Verdeel de door jou gekozen toppings erover.
- Breng op smaak met peper, zout en gedroogde oregano. Strooi daarna de gemalen kaas erover en bedruppel met olijfolie.
- Bak de pizza’s ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten en goudbruin is. (Geen oven: gebruik een pan met deksel.)
- Haal de mini pizza’s uit de oven en garneer ze met een blad peterselie.
HOOFDGERECHT
Pasta Alla Norma
INGREDIËNTEN
- Rigatoni
- 2 aubergines
- 1 ui, fijngesnipperd
- 3 teentjes look
- 400 gr Elvea cubes, uit blik
- 1 handje basilicum
- 1 snuifje gedroogde oregano
- 50 gr ricotta salata, geraspt
BEREIDING
- Breng een grote pot met water stevig aan de kook.
- Snijd aubergines in fijne stukken.
- Voeg ze toe in de pot en laat ze goed koken, blancheer achteraf.
- Giet de aubergines af, besprenkel met zout, dep af en zet opzij.
- Snijd 1 ui, pers 2 teentjes look en verwijder de steeltjes van de basilucum.
- Frituur de aubergines kort aan langs beide kanten.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pot op het vuur. Fruit er de ui en de look in aan.
- Voeg de steeltjes van het basilicum eraan toe.
- Verwijder de steeltjes en voeg de pot saus toe en kruid af met zout en peper.
- Doe de pasta bij de saus en serveer met ricotta.
- Werk af met een blaadje basilucum en besprenkel met oregano.
DESSERT
Tiramisu
INGREDIËNTEN
- 3 eieren
- 1 pak lange vingers
- 200 g mascarpone
- 30 g suiker
- 1 kopje sterke koffie
- 2 el Amaretto
- 3 el geschaafde chocolade
BEREIDING
- Splits de eieren en doe het eiwit in een aparte kom.
- Klop het eiwit stijf tot het stevige pieken vormt.
- Meng het eigeel met de suiker tot een schuimig en lichtgeel geheel.
- Roer de mascarpone door het eigeel-suikermengsel tot een glad mengsel ontstaat.
- Voeg het opgeklopte eiwit toe aan het eigeel-mascarpone mengsel en roer voorzichtig door elkaar. Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.
- Meng de afgekoelde koffie met de amaretto in een brede kom.
- Neem een schaal en bedek de bodem met een laag van het ei/mascarpone mengsel.
- Doop de lange vingers kort in het koffie/amaretto mengsel en leg ze in een enkele laag op het ei/mascarpone mengsel.
- Strooi een dun laagje gezeefde cacaopoeder over de lange vingers.
- Herhaal de lagen: eerst een laag ei/mascarpone mengsel, dan een laag gedoopte lange vingers, en weer cacao.
- Eindig met een laag ei/mascarpone mengsel en strooi er als laatste een laagje cacaopoeder overheen.
- Laat de tiramisu minimaal 4 uur, of een hele nacht, opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.