Menu Gert
di 17/09
deel op
Ga direct naar de volgende sectieGa direct naar de vorige sectie
VOORGERECHT
Mosselen in mosterdroomsaus
INGREDIËNTEN
- Mosselen
- 2 uien
- Look
- Room
- Mosterd
- 1/2 blokje groentebouillon
BEREIDING
Mosterdroomsaus
- Verwarm boter in een steelpan.
- Snijd de uien en de look fijn en voeg deze toe in de pot.
- Voeg vervolgens de room, mosterd en groentebouillon toe en roer goed.
- Kruid af naar smaak met peper en zout.
Mosselen
- Spoel de mosselen.
- Stoof de ui en look aan in de boter.
- Voeg de mosselen toe en plaats het deksel op de pot.
- Laat ze 4 tot 5 minuten koken, tot al de mosselen open zijn.
- Presenteer de mosselen in een diep bord en giet hierover de mosterdroomsaus.
- Werk eventueel af met peterselie.
HOOFDGERECHT
Zeebaars met puree en spinazie
INGREDIËNTEN
- Zeebaars
- 1kg aardappelen
- 1 ei
- Melk
- Boter
- Zout
- Citroen
- Dille
- Spinazie
BEREIDING
Puree
- Schil de aardappelen, was deze en snijd ze in middelgrote blokjes.
- Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water totdat ze zacht zijn. Giet het water af en laat de aardappelen op laag vuur nog even drogen.
- Prak de aardappelen fijn. Voeg vervolgens de boter en melk toe en meng alles goed door elkaar.
- Blijf roeren tot de puree een gladde en romige textuur heeft. Breng het geheel op smaak naar keuze.
Zeebaars
- Verwijder de ingewanden en schubben van de zeebaarzen om ze schoon te maken, of laat dit eenvoudigweg door de visboer doen.
- Dep de vis droog en leg deze op een boter ingesmeerd vel aluminiumfolie.
- Leg onder de vis enkele stukjes boter, citroen en dille.
- Voeg ook citroen en dille toe in vis.
- Voor je deze inpakt, bedek je ook de bovenkant met citroen, dille en boter.
- Pak nu de vis stevig in de aluminiumfolie in.
- Leg de vis 20-30 min op de bbq.
- Bak toast af en kook je spinazie naar keuze.
- Open de vis en controleer of deze klaar is.
- Serveer de vis met de puree, spinazie en toast.
- Smakelijk!
DESSERT
Crêpes à la Gert
INGREDIËNTEN
- Pannenkoeken mix
- 450 ml melk
- Boter
- Suiker
- 4 Appelsienen
- Alcohol
BEREIDING
- Neem een kom en doe hier de pannenkoekenmix in.
- Voeg vervolgens stapsgewijs melk toe en klop het geheel samen.
- Verwarm de boter in een pan.
- Bak de pannenkoeken.
- Pers de appelsienen.
- Karameliseer suiker in een warme pan.
- Voeg het appelsiensap toe. En eventueel nog wat extra boter.
- Leg de opgevouwen pannenkoeken in de pan en laat de smaken even intrekken.
- Schenk wat alcohol in de pan en steek het direct in brand. Zodra de vlam gedoofd is, besprenkel je er een beetje appelsiensap over.
- Haal ze uit de pan en serveer met slagroom.
- Laat het smaken!