Menu Erik Van Looy (volgens broer Patrick)
do 05/09
deel op
Ga direct naar de volgende sectieGa direct naar de vorige sectie
VOORGERECHT
INGREDIËNTEN
- Grijze garnalen
- Mayonaise
- Ei
- Toastbrood/ Frans stokbrood
HOOFDGERECHT
INGREDIËNTEN
- 4 sjalotten
- 1 knoflook
- 600g bloemige (of kruimige) aardappelen
- 800g wortelen
- Roomboter
- Mosterd
- 6 chipolata-rollen (bij voorkeur van Beenhouwerij Van Hoorenbeeck, Herentalsebaan 305 te Deurne (op ong. 1km van zijn huis)
(Ik vermoed dat hij deze eerder zou kopen in Colruyt of Delhaize, maar daar zijn ze niet zo lekker.) Ik gebruik normaal ook een bouillonblokje en wat balsamico-azijn (kleine hoeveelheid, dus die zal ik zelf meebrengen). Vermits Erik (volgens mij) nooit zelf kookt, ben ik niet zeker of het volgende aanwezig is:
- Kookpot met deksel
- Peper, zout
- Grote roerlepel
- Pan om worstjes in te bakken
- 4 borden om alles op te dienen
DESSERT
INGREDIËNTEN
- Vanille-ijs
- Slagroom
- Chocoladesaus
- Chocoladeschilfers