Menu Ellen
di 17/09
deel op
Ga direct naar de volgende sectieGa direct naar de vorige sectie
VOORGERECHT
Gefrituurde brie met bessen
INGREDIËNTEN
- Brie
- Paneermeel
- 1 ei
- Sla
- Bessenconfituur
- Parmezaan
BEREIDING
- Snijd de brie in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
- Breek de eieren in een kom en kluts ze met een snufje zout en peper.
- Dop elk plakje brie eerst in het eimengsel, zorg dat beide kanten goed bedekt zijn. Haal het vervolgens door het paneermeel, druk lichtjes aan zodat de brie volledig gepaneerd is.
- Verwarm de frituurpan tot 180°C. Frituur de gepaneerde brieplakjes in kleine porties gedurende 4 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
- Schik een bedje van sla op de borden. Leg de gefrituurde brie erop.
- Werk af met een lepel bessenconfituur en strooi er wat parmezaan overheen. Serveer direct.
HOOFDGERECHT
Pasta Boursin
INGREDIËNTEN
- Cherry tomaatjes
- Courgette
- Spinazie
- Pijnboompitten
- Boursin
- Pasta
- Olijfolie
- Peper & zout
- Rucola
- Parmezaan
- Paneermeel
- 1 ei
BEREIDING
- Meng het gehakt in een kom met peper, zout, het ei en het paneermeel. Kneed tot een stevige massa en vorm hier een klein vleesbroodje van.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak het vleesbroodje rondom aan tot het mooi bruin is. Haal het vervolgens uit de pan en plaats het in een ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgette en cherrytomaten in stukjes en leg ze in een aparte ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg twee rondjes Boursin tussen de groenten.
- Zet zowel het vleesbroodje als de ovenschaal met groenten en Boursin in de oven. Laat alles ongeveer 20 minuten bakken op 180°C, totdat het vlees gaar is en de groenten zacht zijn.
- Terwijl het vlees en de groenten in de oven staan, kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
- Haal het vleesbroodje uit de oven en laat even rusten. Snijd het vervolgens in partjes en leg de stukjes op een bord.
- Voeg de gekookte pasta en de spinazie toe aan de ovenschaal met de geroosterde groenten en Boursin. Meng alles goed door elkaar zodat de Boursin smelt en een romige saus vormt.
- Verdeel de pasta met de groentjes over de borden. Werk af met een handvol rucola, geroosterde pijnboompitten, schijfjes Parmezaanse kaas en een beetje peper.
DESSERT
Tiramisu
INGREDIËNTEN
- Lange vingers
- 5 eieren
- Suiker 150gr
- Mascarpone 500gr
- Koffie
- Amaretto
- Vanillesuiker 2 zakjes
- Cacaopoeder
BEREIDING
- Splits de eieren, waarbij je de eidooiers en eiwitten apart houdt.
- Klop de eidooiers samen met de suiker in een kom totdat het mengsel licht en romig wordt.
- Voeg de mascarpone toe aan het dooier-suikermengsel en meng tot een gladde crème.
- Klop de eiwitten in een aparte kom stijf. Ze moeten zo stijf zijn dat je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit beweegt. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mascarponemengsel, zodat het luchtig blijft.
- Meng de afgekoelde koffie met de Amaretto in een ondiepe schaal.
- Leg 2 lange vingers op elk bordje en besprenkel ze met het koffiemengsel. Laat ze net lang genoeg liggen om het vocht op te nemen, maar zorg dat ze niet te zacht worden.
- Schep een royale hoeveelheid van het mascarponebeslag over de lange vingers.
- Bestrooi het geheel met een flinke laag cacaopoeder. Gebruik hiervoor een zeefje voor een gelijkmatige verdeling.