Menu Ella
di 17/09
deel op
VOORGERECHT
Gebakken druiven met burrata - Recept van Ottolenghi
INGREDIËNTEN
- 320 gram blauwe druiven zonder pit
- 2 eetlepels Valdespino azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1,5 theelepel donkerbruine basterdsuiker
- 1,5 theelepel venkelzaad roosteren
- 3 bollen burrata of buffelmozzarella
- Verse basilicum
- Zeezoutvlokken en zwarte peper
BEREIDING
1. Pel en pers de knoflook fijn.
2. Maak de marinade door de druiven te mengen met witte wijnazijn, olijfolie, de
geperste knoflook, suiker, venkelzaad, en peper en zout naar smaak. Roer alles
goed door elkaar.
3. Prik de druiven aan de satéprikkers.
4. Verhit een grillpan en grill de druiven tot ze licht gekarameliseerd zijn.
5. Snijd de burrata doormidden en leg de helften op de borden. Leg de gegrilde druiven
spiezen erbij en schenk de rest van de marinade eroverheen. Garneer met
basilicumblaadjes en serveer het geheel met het brood.
HOOFDGERECHT
Orecchiette met ansjovis en broccoli
INGREDIËNTEN
- Orecchiette voor 4 personen
- 2 broccoli’s
- Opgelegde zoute ansjovis
- 2 teentjes look
- Peperoncino
- Parmezaan
- Pecorino
BEREIDING
1. Breng een grote pot met gezouten water aan de kook.
2. Voeg de broccoliroosjes toe en kook ze tot ze zacht zijn.
3. Voeg de orecchiette toe aan dezelfde pot en kook samen met de broccoli ongeveer
10 minuten, of totdat de pasta al dente is.
4. Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ansjovisfilets en de
fijngesneden peperoncino toe. Bak tot de ansjovis begint te smelten en de
peperoncino geur afgeeft.
5. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak dit samen gedurende vijf minuten, totdat de
knoflook goudbruin en geurig is.
6. Giet de pasta en broccoli af.
7. Voeg de pasta en broccoli toe aan de pan met ansjovis, peperoncino en knoflook.
8. Voeg de Parmezaanse en pecorino kaas toe, samen met een beetje van het
achtergehouden kookvocht. Meng goed zodat de pasta bedekt is met een romige
saus.
9. Eet smakelijk!
DESSERT
INGREDIËNTEN
- 1 liter melk
- 0,5 l room
- 8 eidooiers
- 300 g suiker
- 2 vanillestokken
- 2 pakjes vanillesuiker
- Oreo’s
- Aardbeien
- Slagroom
- Gemalen koffie dessert Douwe Egberts
BEREIDING
1. Klop de eierdooiers samen met de suiker tot een witgele massa.
2. Verwarm de melk samen met de room in een pan. Snijd het vanillestokje open met
een scherp mesje en voeg het toe aan de melk en room.
3. Zodra de melk en room koken, haal je het vanillestokje eruit. Verwijder de laatste
vanillezaadjes uit het stokje en voeg deze toe aan de melk.
4. Giet het hete melk- en room mengsel langzaam, meerdere keren, bij de eierdooiers
en suiker mengsel. Roer goed door tot het volledig gemengd is.
5. Verwarm het mengsel opnieuw op laag vuur, maar laat het niet koken. Roer constant
totdat het mengsel een lichte puddingachtige consistentie heeft (het loopt trager van
de houten lepel).
6. Laat het mengsel volledig afkoelen.
7. Zet de ijsmachine aan volgens de instructies van de fabrikant.
8. Voeg eventueel oreo’s toe naar smaak.
9. Giet het afgekoelde mengsel in de ijsmachine en laat het 45 minuten draaien tot het
ijs volledig glad en romig is.
10. Schep het ijs uit de machine en serveer direct, of bewaar het in de vriezer voor een
stevige textuur.
11. Serveer met aardbeien en slagroom.