Menu Viktor
do 19/09
deel op
Ga direct naar de volgende sectie
Ga direct naar de vorige sectie
VOORGERECHT
Rigatoni Alla Vodka
INGREDIËNTEN
- 400 g rigatoni pasta
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 120 ml wodka
- 400g passata
- 20g Parmezaanse kaas, geraspt.
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum voor garnering
BEREIDING
- Kook de rigatoni in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze al dente zijn. Bewaar ongeveer 1 kopje van het pastawater voordat je de pasta afgiet.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngehakte ui toe en bak 5-7 minuten tot ze zacht en doorzichtig zijn.
- Voeg de passata en de wodka toe en laat dit 10-15 minuten sudderen tot de saus wat indikt en de alcohol grotendeels verdampt.
- Voeg de gekookte rigatoni toe aan de saus samen met een beetje van het bewaarde pastawater om de saus wat losser te maken.
- Meng goed door zodat de pasta bedekt is met de saus.
- Garneer met verse basilicum en Parmezaanse kaas.
HOOFDGERECHT
Holstein - gebakken aardappelen - witloofsalade
INGREDIËNTEN
- Aardappelen
- Een mooi stuk Holstein of tonijnsteak per persoon
- 4 stronken witloof
- 4 eieren
- Peper & zout
- Mayonaise (bij voorkeur zelfgemaakte)
- Citroen
BEREIDING
Gebakken aardappelen
- Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
- Giet de aardappelen af en snij in gelijke schijfjes.
- Smelt een ruime hoeveelheid boter in een hete pan en bak de aardappelen tot ze goudbruin en krokant zijn. Schud regelmatig op.
- Kruid voldoende met peper en zout.
Witloofsalade
- Snij het witloof in fijne snippers
- Kook de eieren 6 minuten tot ze halfzacht zijn (enkel het eigeel nog een tikkeltje lopend).
- Snij de eieren in de stukjes en voeg toe aan het witloof.
- Meng voldoende mayonaise onder het mengsel en kruid met peper en zout.
- Werk af met een sprankel citroensap.
Holstein/tonijn
- Steek het vlees in een voorverwarmde oven van 50°C om ervoor te zorgen dat het warm wordt, maar nog niet gaart. Kruid op voorhand met peper en zout.
- Combineer olijfolie en boter om tot een hogere temperatuur te geraken en bak het opgewarmde vlees kort langs beide kanten in de hete pan.
- Doe hetzelfde met de tonijn. Deze moet dus niét eerst in de oven.
- Snij zowel de Holstein als de tonijn in mooie reepjes.
- Serveer de kortgebakken stukjes met de witloofsalade, gebakken patatjes en (verse) mayonaise. Smakelijk!
DESSERT
Cafè Corretto
INGREDIËNTEN
- Espresso koffie
- Rietsuiker
- Amaretto
- Slagroom
BEREIDING
- Doe wat amaretto in een kookpan (je hoeft niet zuinig te zijn) en voeg er de rietsuiker aan toe.
- Klop de slagroom op, maar zorg dat hij ook niet té stijf wordt.
- Roer de rietsuiker door de amaretto tot die volledig is opgelost. Er mogen geen korrels meer inzitten.
- Giet het mengsel in een cocktailglas en voeg er heel zachtjes de koffie aan toe.
- Werk voorzichtig af met slagroom en garneer met wat koffiepoeder of een koffieboon.